Des de mitjan novembre torna a circular aigua per la llera del riu Gaià, per sota de la presa, després que el riu romangués sec durant gairebé 40 anys com a conseqüència de la construcció de l’embassament esmentat que subministra aigua a Repsol.

Durant aquests anys, tant l’ajuntament del Catllar com els grups ecologistes del territori, de manera especial els del Baix Gaià, hem vingut reivindicant l’establiment d’un cabal ecològic que resolgués les necessitats hidrològiques i ambientals d’aquest tram del riu Gaià, restaurant encara que parcialment l’ecosistema fluvial i evitant el procés de degradació de l’entorn del mateix riu.

Finalment, d’acord amb els objectius establerts en la Directiva Marc de l’Aigua del Parlament europeu, (2000/60/CE), es va signar un conveni de col•laboració entre el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, l’Agència Catalana de l’Aigua i Repsol Petróleo SA per a l’establiment de mesures per alliberar un règim de cabals ambientals des de la presa del Catllar. L’aplicació d’aquest conveni ha permès la dotació d’un cabal mínim que en aquest moment ja arriba gairebé al terme municipal veí de la Riera de Gaià, i que confiem vindrà a satisfer les necessitats anteriorment explicades.

Això, que és rellevant en si mateix per la millora general de la qualitat ambiental del tram baix del riu Gaià, ho és de manera especial pel nostre municipi, atès l’entorn periurbà del riu al seu pas per la vila i per l’existència en aquest indret d’un equipament molt concorregut com és la Torre d’en Guiu.

Així, doncs, ens en felicitem i agraïm a tots els que amb el seu esforç durant aquests anys han fet que la recuperació d’aquest tram baix del riu Gaià finalment hagi estat possible; agraïment i felicitació especialment a Repsol Petróleo SA, titular de la concessió de l’embassament, la disposició del qual ha estat determinant per assolir aquest objectiu reivindicat des de fa molts anys.

El Catllar, novembre de 2011.

 

 

 

 

L'Ajuntament

Ajuntament del Catllar
Plaça de la Vila, 1
43764 El Catllar

Contacte i horari
d'atenció al públic

977 653 101
ajuntament@elcatllar.cat

*** Horari d'Hivern (de l'1 d'octubre al 31 de maig):

Matins: de dilluns a divendres de 9h a 14h

Tardes: dimarts i dijous, de 16 a 18:30 h.

*** Horari d'Estiu (de l'1 de juny al 30 de setembre):

De dilluns a divendres, de 9:30h a 13:30h.

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER

Escriu la teva adreça de correu electrònic i clicka "Comprovar subscripcions".
Automàticament apareixerà el llistat de les temàtiques a les que estàs subscrit per que les puguis gestionar.

Llista les subscripcions

LlistaEstatAccions
Informació Municipal (CAT)  
Visita el Catllar (CAT)  
Viure al Catllar  

Segueix-nos a les xarxes